8 отбора от страната пристигат в Бургас за финал на турнир по флаг футбол

Четвъртък, 23 Май 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Флаг, футболен турнир

8 отбора от цялата страна пристигат в Бургас за участие в последния кръг (плейофна фаза) на турнир по флаг футбол от първенството за Купа „България“. Спортното събитие ще се проведе на 25 май (събота) между 10:00 и 14:00 ч. на стадион „Рудник“ в квартал „Рудник“. Организатор и домакин ще е клуб по флаг футбол „Вълците” – Бургас с подкрепата и съдействието на Община Бургас. 
В него ще вземат участие следните формации: Wolves Burgas, Shumen Reapers (женски отбор), Sofia Witches (женски отбор), Sofia Knights, Sofia Cavaliers, Cumanovo Skeletons (Makedonia), Plovdiv Reavens, Bulldozers Sofia с общ брой на играчите над 80.
След изиграването на фазата и определяне на полуфиналисти и финалисти, финалът ще се изиграе на откритите игрища в „Парк Арена ОЗК“ в ж.к. „Славейков“. Там събитието ще започне отново в събота от 19:00 до 21:00 ч.
На следващия ден, неделя, от 10:00 до 14:00 ч., на стадион „Рудник“ в едноименния квартал на Бургас ще се проведе и детски турнир за Купа „България“ по флаг футбол с 2 възрастови групи до 12- и до 16- годишна възраст. Ще участват отборите Sofia Bears, Plovdiv Reavens, Wolves Burgas, Shumen Brewers. Отново с общ брой на играчите ще е около 80.
През тази година флаг футболът стана част от предстоящия олимпийски цикъл за игрите в LA, което го прави изключително привлекателен и бързоразвиващ се спорт у нас и в Европа. Интересен факт е, че от отбора на нашите домакини Wolves Burgas - Стоян Димитров, беше избран за селекционер на националния отбор за мъже, а Николай Георгиев за селекционер на националния отбор за деца U12 и U16.
 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 459 Последна промяна: 13:17:11, 23 май 2024