Албумът с православна живопис "Българските светии" ще бъде представен в Историческия музей днес

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 1 Юни 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Албумът с православна живопис

Презвитер Калина Кунева ще представи Албума по православна живопис "Българските светии" днес, 1 юни, от 17.30 часа, в Историческата експозиция на РИМ Бургас.

По време на представянето директорът на РИМ Милен Николов ще изнесе лекция за православните икони, които музеят притежава.

На представянето на албума ще присъстват Агатополският епископ Иеротей - викарий на Сливенския митрополит Иоаникий и игумен на поморийския манастир "Свети Георги Победоносец", архиерейският наместник ставрофорен иконом Севастиян и други.

Албумът по православна живопис е вдъхновен от децата, идващи в часовете по религия, от тяхното любопитство, любознание и силна вяра в Бога. Той представя българската история, погледната през призмата на светиите, просияли в българските земи, и как православната вяра е повлияла, възпитала, изградила и съхранила българския народ през вековете.

Книгата излиза с благословията на Сливенския митрополит Иоаникий, който е неин редактор. Тя ще бъде в помощ на родителите и учителите и ще даде възможност децата да се докоснат до православната традиция в живописта и по този начин да се възпита естетически вкус към боговдъхновените образи.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 858 Последна промяна: 15:59:45, 02 юни 2023