Авангардна колекция на утвърдени бургаски творци оживи художествените зали в новата Библиотека

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 2 Април 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Авангардна колекция на утвърдени бургаски творци оживи художествените зали в новата Библиотека

*Две интересни изложби - „Архиви” и „Колекция” може да разгледате в изложбените зали на Центъра за съвременно изкуство и библиотека

 

Силно въздействаща, лична, необичайна и провокативна, изложбата „Архиви” отправя важни въпроси и послания към ценителите на изкуството. Експозицията представя съвременни форми и творчески търсения на шестима бургаски автори, които до съвършенство владеят неконвенционалните идеи в изкуството. Това са Иво Бистрички, Дарина Пеева, Стойко Даскалов, Дора Славова, Венко Шурелов и Симеон Шивачев.

Зад стените на новия културно-образователен център на ул. „Св. св. Кирил и Методий” ет.1 експозицията „Колекция” също ще очаква своята публика. Изложбата включва 25 селектирани творби на преподаватели, бивши и настоящи студенти от Националната художествена академия и филиала ѝ в Бургас, и за първи път ще се представи пред ценители. Някои от подбраните произведения са на проф.д-р Десислава Христова - Тошева, доц.Йохан Йотов, доц. Димо Колибаров, ас.д-р Васил Колев, ас.д-р Велико Маринчевски. Посетителите ще има възможност да се насладят на прекрасни професионално изпълнени графики във всички познати техники.

В памет на харизматичната художничка Лора Янева в залата на етаж 1 е обособено специално място на творбата ѝ „Златна рибка”. 

Експозициите са организирани с партньорството на Община Бургас и Националната художествена академия – филиал Бургас. Входът за посетители е безплатен.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3341 Последна промяна: 10:48:50, 05 април 2021