Безплатно обучение на младежи в неравностойно положение организира ПК "Бриз" по проект "Независими"

Петък, 23 Април 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
IMG-01c9f7c6be8a046bcb7285bf2e4db964-V.jpg

Безплатно 4-месечно обучение на младежи от 15 до 29 години в неравностойно положение организира ПК "Бриз" по проект "Независими", който се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

Тренировките ще се провеждат всяка последна седмица на месеците април, май, юни и юли в сряда от 9:00 и от 10:00 часа и в събота и неделя от 14:00 и 15:00 часа. За целта ще се проведе информационна кампания, която ще запознае целевите групи. Ще се осъществи селекция на участниците. Всеки записан е нужно да носи само бански и хавлия. Другите пособия, необходими за обучение по плуване, ще бъдат осигурени от ПК "Бриз". 

Всички селектирани участници ще получат безплатно очила, шапка и дъска за плуване, плавници.

Инициативата е за преодоляване на различните видове зависимости посредством спорт - "Плувай и ти", със специален фокус върху младежи в неравностойно положение. Той се осъществява под шапката на проект "Независими", с финансовата подкрепа на ММС по НПИМД по чл.10А, 3Х.

Всеки месец - общо четири от срока на проекта, по 15 младежи ще могат да тренират плуване при отлични условия в басейна на Младежкия дом по два пъти седмично.

Заниманията ще води докторантът в НСА "Васил Левски" Янчо Стойчев, който ще ги запознае със спецификата на плувните спортове. 

Повече информация може да намерите на страницата на ПК "БРИЗ" във фейсбук или на плувен басейн "Младежки дом".

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2338 Последна промяна: 10:04:57, 26 април 2021