Библиотека отбелязва 1 година в новия си дом със срещи с интригуващи автори

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 25 Март 2022
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Библиотека отбелязва 1 година в новия си дом със срещи с интригуващи автори

Теодора Димова, Любен Дилов–син, Александър Секулов, Калоян Явашев и Радослав Гизгинджиев са авторите, които ще бъдат специални гости на Библиотеката по случай 1 година от преместването в новия й дом.

Изключително сензитивната и талантлива писателката Теодора Димова, дъщеря на големия писател Димитър Димов, ще бъде първият гост в Библиотеката, за да представи своето творчество на 1 април от 18.30 часа. На същата дата се навършват 56 години от смъртта на проф. Димитър Димов, сътворил един от най-великите си романи "Поручик Бенц" в Бургас.

В събота, 2 април, от 18:30 ч. в Библиотеката ще гостува писателят, сценарист, тв водещ, продуцент и журналист Любен Дилов - син. Той ще отговаря на въпроси на своите читатели, свързани с книгите и многостранните му интереси. Любен Дилов - син ще разкаже за творческия процес и последните си творби.

За най-малките и техните родители е срещата с Калоян Явашев. Въпреки че мечтае да играе професионално футбол и да бъде рок певец, той започва да дресира папагали, става баща на три деца и пише книги, които малки и големи четат през сълзи от смях. В Библиотеката той ще представи своите произведения в компанията на папагалите, които отглежда. Заповядайте на това събитие във вторник, 5 април, от 18:30 часа.

Александър Секулов е поет, драматург, автор на романи и изключително интересна личност. Носител е на много награди, една от които е националната награда „Христо Фотев“ за стихосбирката „Море на живите“. Срещата с писателя е в четвъртък, 7 април, от 18:30 часа.

Радослав Гизгинджиев е млад автор, но солидната му биография на писател може да ви заблуди за възрастта му. Едни от най-популярните му книги са „Пеперуди“, „Рай“, „Вампирът“, „Недра“, „Вратите“ и други. Това е първата среща с автора след пандемията. Тя ще се случи в Библиотеката в петък, 8 април, от 18:30 часа.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1915 Последна промяна: 12:24:14, 25 март 2022