Боил Каранейчев – BOIL ще зарадва меломаните в Бургас с дебютния си сингъл „Free“ и свеж концерт тази вечер

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 2 Септември 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
Боил Каранейчев – BOIL ще зарадва меломаните в Бургас с дебютния си сингъл „Free“ и свеж концерт тази вечер

"Free" е дебютният сингъл на Боил Каранейчев – BOIL. Премиерата на песента и видеото към нея ще се състои тази вечер, 2 септември, от 22.00 часа в “Barabar” (зад Летния театър). Клипът е частично заснет в Бургас, който е роден град за артиста.

Песента е написана на един дъх в края на 2020 година, като текстът е вдъхновен от житейските перипетии, загубата на близки и дългия път, който всеки от нас извървява към щастието. Тя носи бунтарски заряд, защото рок стилистиката е водеща. Промоцията на сингъла и видеоклипа са придружени от концерт, на който ще прозвучат много авторски парчета и популярни кавъри.


Автор на музиката и текста на "Free" е Боил Каранейчев, а аранжиментът е както негов, така и на младите таланти Христо Нейчев (МИРО, Kris Gran, Queen Tribute Bulgaria) и Емилио Мархолев (SoulBMoll, Vianne, Kris Gran, Queen Tribute Bulgaria), които записват още китарите и бас китарите към песента. Барабаните са записани от Александър Лазаров (Caliberty, Ахат, Сленг, Queen Tribute Bulgaria), а синтезаторите от Александър Васев (SoulBMoll, Рут Колева, Елена Сиракова и мн. други). Вокалите са записани във Voice Academy. Миксингът е дело на Борислав Бояджиев - Борче, а мастерингът на Юлиан Янев (JJ Mastering).

Режисьор на видеоклипа е Жоро Пеев, работил с талантливите български музиканти Мила Роберт, A.L.E.K.S., Рут Колева, Дара Екимова.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Бургас по фонд „Култура”.

Боил Каранейчев е певец и басист. Започва музикалния си път още на 5-годишна възраст, когато баба му го записва в свободната школа в Музикалното училище в град Бургас, със специалност цигулка. Паралелно започва и уроци по пеене в детски хор.

На 10 години е приет в същото училище в класа по цигулка на педагога Людмила Иванова. Въпреки уважението към класическата музика, когато баща му го запознава с рок музиката и специално с творчеството на великите Toto, започва да свири на бас китара. През това време любовта му към пеенето не спира и на 15 години сменя специалността.

През 2017 година завършва НУМСИ Бургас със специалност “поп и джаз пеене”. Същата година е приет в НМА “Проф. Панчо Владигеров” - гр. София, със специалност “бас китара”, в класа на проф. Иван Стоянов. През годините е свирил в множество поп и рок банди, част от които начело с Дивна Станчева, Явор Велчев - Яви, Веси Бонева и др. През 2018 е поканен в алтърнатив метъл групата SALTFIELD, с които издава EP на име “Waters Rising”. През 2020 година напуска бандата, за да се фокусира над собствената си музика, като събира група от талантливи музиканти-съмишленици. Мечтата му е да вдъхне нов живот на рок културата в България и да предаде посланието, че с достатъчно труд и упоритост, всеки може да стигне далеч, с каквото и да се занимава.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 840 Последна промяна: 12:05:23, 05 септември 2022