Бургас и Старият град на Братислава стартират процедура за побратимяване

Вторник, 23 Април 2024
Публикувано от: Стефан Минчев
Бургас и Старият град на Братислава стартират процедура за побратимяване

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център и туптящото сърце на Братислава.

Днес местният парламент в Бургас подкрепи предложението на кмета Николов да се пристъпи към подписване на споразумение за сътрудничество. Това е необходима стъпка по пътя към същинското побратимяване.

През месец май  предстои посещение на представителна делегация от централната столична община Старе Место в Бургас. В нея ще бъдат включени висши представители на администрацията. Това е отлична възможност за подписване на споразумението.

Предварително е обсъдено в детайли и одобрено от администрациите на двата града установяване на приятелски връзки и подписване на споразумение за сътрудничество в области като икономика, образование, култура, туризъм, социална политика.

Между Бургас и Братислава съществуват множество прилики и съответно потенциал за партньорство, особено в посока установяване на транспортни връзки с голям потенциал и задълбочаване на икономическите взаимоотношения. Представители на бизнеса от двата града също заявяват интерес към реализирането на общи проекти.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 401 Последна промяна: 11:18:14, 23 април 2024