Бургас изпраща рекордните 2200 абитуриенти с празнично шествие до Морската градина и снимка за поколенията

Сряда, 15 Май 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургас изпраща рекордните 2200 абитуриенти с празнично шествие до Морската градина и снимка за поколенията

Тази година Бургас ще изпрати рекордния брой от близо 2200 абитуриенти с мащабно шествие, ден преди празничния 24 май. Парадът на зрелостните ще започне на 23 май в 19.00 часа и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър.

Тържественото шествие на абитуриентите на града е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

С него Община Бургас иска да даде възможност на младите хора и техните семейства също да участват в организираните за празника на светите братя чествания, които те пропускат, заради абитуриентските балове в същия ден.

Зрелостниците ще преминат от ул. „Александровска“ през ул. „Богориди“ до Културен център „Морско казино“, където ще участват в обща снимка с кмета на Бургас, която ще запечата завинаги тържествения момент.

Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствие към тях, развяно във въздуха от парапланеристи. Веднага след това символът на Бургас – Моста, ще бъде осветен в тяхна чест, а празнична заря от лодки в морето край него, ще озари небето над Морската градина.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2172 Последна промяна: 16:29:12, 15 май 2024