Бургас насърчава младежи към разделно събиране на пластмасови бутилки

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 7 Декември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Бургас насърчава младежи към разделно събиране на пластмасови бутилки

На 7 декември деца и младежи от Бургас ще имат възможност да се включат в образователни дейности, свързани с отговорното и „зелено“ поведение към заобикалящата ни среда. Това ще се случи благодарение на сдружение „BG Бъди активен“ и програма „Младежи за околна среда“ на МОСВ, която тече едновременно в три български града – Бургас, Карлово и Хасково. Като част от нея те ще научат повече за това защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме по забавен и креативен начин чрез инсталациите „Шишеяд“. Програмата има за цел да запознае подрастващите с проблема, свързан със замърсяването, и да ги ангажира дългосрочно с грижата за околната среда. Според организаторите именно това ще положи основата на израстването им като отговорни възрастни.

Дейностите ще се случат в партньорство с Община Бургас, „Бургас харесва младите“, Младежки културен център - Бургас, Ученически съвет към Немска езикова гимназия „Гьоте“ и РИОСВ Бургас. Образователните забавления ще следват създадените наръчници от „BG Бъди активен“, наречени „Чисти Игри“. Чрез неформалния начин младежите лесно ще запомнят къде и как да изхвърлят различните видове опаковки, ще научават защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините.

Гост-лектор ще е Мирослав Тодоров, който има задълбочен опит в използването на улично и цирково изкуство, екстремни и адаптирани спортове, игровизации и социокултурна анимация като инструмент за активирането на хора при решаването на социални предизвикателства.

Заедно с него програмата ще стартира в 13:30 часа в Немската гимназия, а от 15:30 часа на Младежкия дом. Участието е абсолютно безплатно. Добре дошли са деца, младежи, родители и учители, които искат да се позабавляват тематично и да усвоят нови техники и знания.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 491 Последна промяна: 13:02:56, 09 декември 2022