Бургас отбеляза Деня на Независимостта

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 22 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Бургас отбеляза Деня на Независимостта

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, както и организации на военни ветерани.

В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския съюз. Свещеници от бургаското православно духовенство отслужиха празничен молебен за благоденствието на родината.

Духовият оркестър на Бургас изпълни по време на церемонията „Химна на Независимостта“, написан от капелмайстора на 24 черноморски пехотен полк Георги Шагунов часове след прочитането на Манифеста от княз Фердинанд.

На официалната церемония присъстваха представители на делегацията от град Павлодар – Казахстан, с който Бургас подписа Меморандум за побратимяване в днешния ден. Свои представители имаха общински и държавни институции.

Организираните от Община Бургас тържества продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти черноморски пехотен полк. Празникът продължи с фолклорен концерт на площад „Атанас Сиреков“ с участието на ФТА „Никола Гинов“ и ДФТА „Радост“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1407 Последна промяна: 12:31:44, 22 септември 2022