Бургас отново приема учени от цял свят за форум по биоинформатика и биомедицина

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 13 Септември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургас отново приема учени от цял свят за форум по биоинформатика и биомедицина

За втори път Бургас ще приеме мащабния Международен симпозиум по биоинформатика и биомедицина – BioInfoMed. Събитието ще се състои на 5-7 октомври в Конгресния център, като тази година интересът е още по-голям. Участие са потвърдили 125 водещи учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия, Чехия, Швейцария и други страни. Те ще представят най-съвременните изследвания и иновации в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, обществено здравеопазване и качество на живота.

Организатори на форума са Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН, Университетска болница „Царица Йоана“- София, Съюзът на учените в България и се подкрепя от Община Бургас.

Сред участниците се открояват изтъкнати учени от Technological Institute of Tijuana, Switzerland - Foundation for Innovative New Diagnostics, Faculty of Life Science and Medicine, King’s College London и други престижни университети и научни институти.

Сред темите на форума ще бъдат анализи на големи данни в медицината и биологията, вземане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и здравеопазването, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране.

„Целта ни е Бургас да стане град на високите технологии и медицината. Усилията ни са насочени в тази посока“, казва проф. Сотир Сотиров, който е зам.-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и председател на симпозиума.

Спонсори на събитието са „Топ Хоспитал Сървис“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1456 Последна промяна: 11:41:44, 14 септември 2022