Бургас представи опита си в прилагането на модерни решения за развитието на градската среда

Вторник, 23 Март 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Burgas_004.jpg

Бургас представи своя опит и работа по проекти в сферата на градското развитие и прилагането на съвременни технологии в различни сфери на живота по време на конференцията Knowledge City. В събитието бяха обсъдени добри практики от различни европейски градове, които са се утвърдили като успешни модели за решаване на различни проблеми.

Зам.-кметът Весна Балтина представи пред участниците в събитието насоките, в които Община Бургас работи за изграждането на модерна градска среда. Тя даде за пример, че в морския град се изграждат 50 зарядни станции за електроавтомобили по проект на администрацията и частна компания.

Станциите вероятно ще бъдат готови до края на годината, като срокът зависи от развоя на пандемията.

Договорът за изграждането на съоръженията беше сключен в средата на 2020 г. Общината предоставя терените за станциите, а дружеството проектира и осъществява инсталацията.

Инициативата Knowledge City развива идеята за модерния съвременен град като резултат от много процеси – от управлението и развитието му до обществената отговорност на неговите жители и посетители. Събитието събира на едно място всички участници в процеса, които дискутират как може да се подобри градската среда, какви инвестиции и иновации трябва да се направят, как да работят заедно институциите и бизнесът.

Снимка: Knowledge City

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2803 Последна промяна: 16:13:07, 23 март 2021