Бургас с квота в спорта боче на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Четвъртък, 23 Март 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургас с квота в спорта боче на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Община Бургас получи квота в спорта боче на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат през месец юни в Берлин, Германия. Представител на Бургас ще бъде атлетът Антония Димитрова, която е ученичка в XI клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Личен треньор на Антония е Марияна Георгиева – старши ресурсен учител в училището и лицензиран треньор по боче.

„Тренировките се осъществяват по график, три пъти седмично в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Антония е силно мотивирана и съм убедена, че ще представи достойно Бургас и България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Благодарим на Община Бургас за подкрепата и възможността ученичка със специални образователни потребности да се изяви и да покаже възможностите си на международно ниво“, сподели Марияна Георгиева – личен треньор на участничката в световното спортно събитие.

Бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“ е с традиции в развитието на този спорт. Многократно негови възпитаници са участвали в национални турнири и са носители на медали и купи в състезанията по боче.

В периода 17-25 юни Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин`2023 ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 170 национални делегации.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 43 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, ролкови кънки – за пръв път участие на обединен отбор по баскетбол.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2214 Последна промяна: 12:03:59, 24 март 2023