Бургас ще бъде домакин на Фестивала по роботика FIRST LEGO League Challenge през април

Вторник, 13 Февруари 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1070325

Бургас ще бъде домакин на второто издание на фестивала FIRST LEGO League Challenge, който ще се проведе на 20 април в сградата на Бургаския свободен университет. За събитието в морския град ще пристигнат ученици и отбори от цялата страна с интерес в роботиката, за да премерят сили в съревнованието.

Фестивалът се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Община Бургас и Бургаския свободен университет.

FIRST LEGO League Challenge е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници. Той представлява игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст 9-16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяване на своя речник и разбиране на STEM понятия и концепции.

Целта на формата e насърчаване на любопитството и интереса на децата и младежите към роботиката и ефективното прилагане на знанията и уменията, придобити по време на работата им с роботите, в реалния живот.

Тази година темата на програмата е „Шедьовър“ (“Masterpiece”), вдъхновена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират, докато измислят нови начини за създаване и разпространение на изкуство по целия свят.

Освен състезанието с LEGO роботи, събитието ще включва и изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации из страната, които специализират в света на роботиката.

Входът на фестивала е свободен, а повече за него можете да научите на сайта: https://creativekids.cct.bg/first-lego-league/

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2048 Последна промяна: 11:36:55, 13 февруари 2024