Бургас удължава лятото с Фестивал на рибата и виното (ПРОГРАМА)

Четвъртък, 8 Септември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Бургас удължава лятото с Фестивал на рибата и виното (ПРОГРАМА)

* Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и много забавления очакват всички бургазлии и гости на града на 9, 10 и 11 септември

 

Станалият традиционен за града Фестивал на рибата и виното започва! Вкусна морска храна, кулинарни демонстрации на живо, атрактивна музикална програма, игри и забавления ви очакват от 9 до 11 септември в Морската градина на Бургас, до експоцентър „Флора“.

Програмата на 9 септември започва в 17 ч. с танцово шоу и демонстрации, а веднага след това следва пътешествие в света на енологията – представяне и дегустации на подбрани сортове вино. Бургаският духов оркестър ще повдигне настроението на посетителите, преди на сцената да се качи Yavi с акустичната си програма. Вечерта ще завърши с група „Контрол“, които са подготвили подобаващ купон за ценителите на морските деликатеси.

Съботното утро ще започне с представление за най-малките в 11 ч., детски работилници и игри. Елица Тодорова ще направи своя кулинарна демонстрация, ще разберем и какви са кулинарните тайни на Ченгене скале. Кулинарни състезания и кулинарна програма ще забавляват посетителите в съботния следобед, а на сцената ще чуем Петя Методиева, Йордан Марков и Елица Тодорова. И това не е всичко – вечерта в Морската градина ще завърши с лятно кино под звездите с прожекцията на филма „Петя на моята Петя“.

Третият фестивален ден отново започва със забавления за най-малките – куклен театър, приложни работилници и игри. Точно в 12 ч. ще се проведе и оспорваният конкурс „Най-добра рибена чорба“ – специално жури ще открои кое заведение в Бургас готви най-вкусната рибена чорба! Фолклорни и стари градски песни ще озвучат фестивалната зона в неделя, а малко преди да се качи на сцената, Коцето Калки ще направи и своя кулинарна демонстрация за публиката. Дегустация на вино, игри за малки и големи и много морски изкушения ви очакват преди два емблематични концерта, с които ще завърши тазгодишният Фестивал на рибата и виното – Митко Таралежков и неговата група „Таралеща“ и група АКАГА.

И всичко това, докато опитвате пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, както и най-добрите вина от специално селектирани изби от цялата страна.

Фестивалът на рибата и виното де организира с финансовата подкрепа на Община Бургас и е с вход свободен, а за улеснение на посетителите плащането във фестивалната зона ще бъде безкасово – ще може да се плаща с всички видове дебитни и кредитни карти.

За повече информация следете фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/festivalnaribata

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4485 Последна промяна: 10:44:34, 09 септември 2022