Бургаски деца се запознаха с правилата по пътна безопасност

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 20 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Бургаски деца се запознаха с правилата по пътна безопасност

През дните на безопасността на пътя за децата - от 14 до 19 септември, бургаските деца и ученици се запознаха отблизо по интересен и забавен начин с правилата за движение. Инициативата е под патронажа на Иван Демерджиев- министър на правосъдието, организирана от Областна дирекция на МВР и Община Бургас. Мотото на кампанията на ROADPOL е „Остани жив! Пази живота!“.

Стартът на инициативата беше даден на открита сцена „Охлюва“. В нея взеха участие учениците от школите към ЦПЛР-Бургас, които рисуваха на стативи по темата за безопасността на движението. Техните впечатления са от изнесена беседа по пътна безопасност от полицаи към Моторизирано звено ”Сигма”. Те запознаха децата с отличителните белези в униформата и действията на пътния полицай и заедно пресичаха пешеходни пътеки. Симпатичният инспектор Хитами /аниматор с маска на хипопотам/ също се включи активно в беседите и игрите.

В кампанията се включиха също и деца от детските градини: ДГ "Вълшебство", ДГ "Иглика", ДГ "Моряче", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и ДГ „Делфин“.

При децата бяха : Цветелина Рандева- говорител на ОД на МВР и старши инспектор Николова от Пътна полиция. Те бяха придружени от полицаи от моторизираното звено „Сигма“, а инспектор Хитами помагаше малчуганите чрез забавните спортни игри да придобият нови познания.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 900 Последна промяна: 11:46:51, 20 септември 2022