Бургаски екипаж направи впечатляващ дебют на Световно първенство по ветроходство

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 21 Февруари 2024
Публикувано от: Стефан Минчев
Бургаски екипаж направи впечатляващ дебют на Световно първенство по ветроходство

През изминалата седмица бе проведено Световно първенство в изключително атрактивния за много ветроходци клас SB20. България беше представена от тричленния екипаж Любен Тенекеджиев и братята Иво и Любен Тодорови. Те са състезатели на Яхтклуб “Порт Бургас”. Още през миналата 2023 година тримата направиха впечатление като част от отбор “Шоколад” (Chocolate Racing Team), който спечели една от най-старите и елитни яхтени надпревари в света - Rolex Middle Sea Race в клас “ORC 2”. Той също така завърши втори в клас “IRC 2”, конкурирайки се с екипажи oт абсолютни професионалисти.

На Световното в клас SB20 българският отбор стартира първия ден с четири гонки, в които спечели една, а на друга завърши на трето място. Това бе техният абсолютен дебют, но още от началото дадоха сериозна заявка за достойно представяне.

След втория ден българите бяха на седмо място и първи в групите “Под 25 години” и “Коринтиан” (непрофесионалисти). Във втората половина на състезанието конкуренцията се засили, но нашите момчета задържаха убедително своята позиция в “Топ 10” на света, класирайки се девети. А в групите ‘’Под 25 години’’ и “Коринтиан” те завършиха на второ място, развявайки българския флаг на подиума в Дубай.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 337 Последна промяна: 12:55:09, 22 февруари 2024