Бургаски младежи се запознаха с дейностите на бъдещия Международен младежки център

Сряда, 21 Април 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
От срещата

Бургаски младежи се запознаха с целите и бъдещите дейности на модерния Международен младежки център, който ще бъде изграден срещу училище „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“. В него ще има различни зони и помещения, сред които детски кът, смарт офиси, студиа с различни направления – изкуство, наука и предприемачество, зони за отдих, леглова база и кафене.

Информационната среща се проведе в новооткрития Център за съвременно изкуство и библиотека. На нея екипът на отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас и екипът по проект „Създаване на младежки международен център - Бургас”  предостави подробности за различните възможности за включване, чрез идеи и инициативи, на представители на ученическите съвети на бургаските училища и ученическите омбудсмани.

Срещата е част от цялостната концепция на екипа да запознае будните и креативни млади хора с различните възможности за участие в новото младежко пространство. На нея бяха представени и инициативи, които предстоят като третата Младежка академия за доброТворци, създаване на единен наръчник за работата на ученическите съвети и др.

Проектът „Създаване на младежки международен център - Бургас” се изпълнява от Община Бургас в партньорство с Община Рейкявик и е финансиран по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи" към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 г.

За повече информация може да се обръщате към страницата Бургас харесва младите, а при интерес за сътрудничество, директно може да пишете на [email protected]

Повече за Младежкия международен център: https://www.facebook.com/YICBurgas

и за "Бургас харесва младите": https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3122 Последна промяна: 14:42:01, 21 април 2021