Бургаски ученици беседваха за рециклирането на отпадъци с лектори от „Хенкел България“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 6 Октомври 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаски ученици беседваха за рециклирането на отпадъци с лектори от „Хенкел България“

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ от кв. „Долно Езерово“ взеха участие в лекция, презентация и обучение за рециклирането и оползотворяване на отпадъците от всякакъв вид, като финал на първия етап от проекта на „Хенкел България“ – „Заедно с отговорност за един по-красив свят – Устойчиво развитие“.

Беседата бе изнесена от Блажка Димитрова, автор на книгата "Живот с нулев отпадък". Идейният проект на институцията се нарича "Робо и супергерои на рециклирането".

Той предвижда се изключително иновативен подход за разделното събиране на отпадъците във всяка класна стая. Това ще се осъществява от два робота, програмирани от учениците. Придобиването на знания и трайни навици за разделно събиране на отпадъците, осъзнаване на необходимостта от рециклиране им и пестене на ресурси е от изключително значение, сериозно залегнало в програмите по „Човекът и природата“ и „Учим от природата за природата“, реализиращи се успешно в училището.

Залагат се и дейности в полза на целия квартал, за да се стимулира по-голяма гражданска активност от децата.

Работата на учителите и обучаващите е насочена към изграждане в учениците на интерес към природните науки и природата като цяло, възпитаване на екологична култура и отговорно отношение към околната среда и собственото здраве чрез ежедневно общуване с природата и чрез практически дейности на открито.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1391 Последна промяна: 10:14:21, 10 октомври 2022