Бургаски ученици показаха съпричастност към изоставени животни

Понеделник, 17 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Приют за безстопанствени кучета, дарение

Ученици от НЕГ „Гьоте“ в Бургас показаха съпричастност и грижа към изоставени животни. Те организираха благотворителен футболен мач и със събраните средства направиха дарение на Приюта за безстопанствени кучета в морския град. То включва храна, лекарства и пособия за отглеждане на четириногите. Учениците са поръчали и няколко къщички за отглеждане на кучета, които в момента се изработват и скоро също ще бъдат доставени.
Целта, която учениците са си поставили при осъществяването на инициативата, е не просто да осигурят необходимите за отглеждането на изоставените животни консумативи, а с личния си пример да покажат своята социална отговорност. Децата от НЕГ „Гьоте“ се надяват инициативата им да накара повече хора да проявяват милосърдие и да не изоставят домашните си любимци на улицата.   
От Приюта за безстопанствени кучета изказаха своята благодарност към учениците за направеното дарение и заявиха, че такива постъпки не само помагат на животните, но също така насърчават доброволчеството и подкрепата на добри каузи.
 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 776 Последна промяна: 16:11:56, 17 юни 2024