Бургаски ученици ще се включат във 2-то издание на „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 16 Май 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаски ученици ще се включат във 2-то издание на „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

След двегодишна пауза бургаски ученици отново ще се включат в кампанията „Ваканция здравей! Да играем безопасно“, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Община Бургас и ОДМВР-Бургас. Събитието ще се проведе утре, 17 май, от 14.00 часа на общински спортен комплекс в ж.к. „Славейков“.

Този път в инициативата са включени деца от 5-те и 6-те класове от периферията на община Бургас, които трудно се включват в общоградски събития, именно поради отдалечеността на кварталите – СУ „Христо Ботев“ - кв. „Черно море“, ОУ „Васил Левски“ - кв. „Горно Езерово“, ОУ „Христо Ботев“ - кв. „Победа“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ - кв. „Рудник“.

Кампанията е насочена към безопасното придвижване на децата в градска среда по време на лятната ваканция. Знаем, че това е време за игри и децата са пълноправни участници в движението на пътя с велосипеди, скейтове, кънки, тротинетки и пеша, но също трябва да спазват правилата, както възрастните.

Община Бургас организира придвижването на децата до спортен комплекс „Славейков“, където ще бъдат проведени състезателни спортни игри на открито с различни превозни средства и светофари. В събитието ще се включат още „Адвенчър тийм“ – амбициозни млади хора с професионални умения, които постоянно разработват нови целеви игри, така че приключението на децата всеки път да е уникално, различно и запомнящо се.

„Адвенчър тийм“ са доказали качествата си при много широкомащабни кампании на МКБППМН, като: „Кой е срещу мен в мрежата?“ и предходни издания на „Ваканция здравей, да играем безопасно“.

Всички деца ще получат тениска на кампанията, а всяко от училищата-участници ще получи грамота, купа за участието си и футболни топки.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1148 Последна промяна: 17:15:35, 16 май 2022