Бургаският щангист Петър Борисов спечели европейската титла за ветерани

Четвъртък, 20 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Петър Борисов - европейски шампион за ветерани

Пореден успех за бургаският щангист Петър Борисов, който спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия. 
"Беше много тежка битка, тъй като бях с температура от няколко дни и пет килограма под категорията. В категория до 89 кг., възрастова група М 55-59, бяхме осем състезатели от различни страни, всеки дошъл за победата. В първото движение-изхвърляне поради объркване изостанах с 13 кг от поляка, който поведе в класирането. Във второто движение изтласкване трябваше да вдигна с 14 кг повече от него, за да го победя. Направих първия си опит, колкото да осигуря сребърния медал и си оставих два опита за атака на златото. Полякът завърши изтласкването със 102 кг. Тежестта, която трябваше да вдигна за победата, беше 116 кг. Направих опит, който за мен беше сполучлив, но съдиите не ми го зачетоха. Така ми остана само още един последен опит за титлата и имах право само на две минути почивка. Излязох на подиума и ги вдигнах за втори път. Спечелих европейската тила за България и Бургас с последния си опит и станах европейски шампион за трета поредна година. Огромно благодаря за подкрепата на моя съотборник Любен Перчински, който беше до мен през цялото време.  
Перчински също печели европейска титла ден след успеха на Петър Борисов. На щангистите предстои участие на Световното първенство във Финландия и имат амбицията отново да извоюват златни отличия.
 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 432 Последна промяна: 15:34:17, 20 юни 2024