Бургаското сдружение на младите лекари ще проведе здравен час в училищата по случай 14 февруари

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 9 Февруари 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаското сдружение на младите лекари ще проведе здравен час в училищата по случай 14 февруари

Новото сдружение Младите лекари ще проведе този петък първата си инициатива – „Един здравен час“ сред ученици от 9 и 10 клас в бургаски училища. Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас, Асоциацията по семейно планиране в Стара Загора и Регионална здравна инспекция - Бургас и е по повод наближаващия 14 февруари – Ден на влюбените.

Това е първата кампания на Младите лекари – Бургас след учредяването на организацията в края на миналата година.

Първите училища, които младите лекари ще посетят, са Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“.

В тях медиците ще изнесат презентации пред младите хора с последващи дискусии и ще отговорят на техни въпроси, свързани с повишаване на здравната култура.

Целта на тези дейности е да се достигне до по-голям кръг млади хора, по-голяма информираност, да се създадат условия за провокиране мисленето и формиране на отношение на младите хора към различни здравословни проблеми, както и изработване модел на нерисково поведение.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1448 Последна промяна: 16:28:50, 09 февруари 2023