Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 22 Март 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

Със спектакъл с историята на училището и мултимедийна презентация за случвалото се през годините в него, децата зарадваха своите гости, сред които бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който честити празника на учителите, родителите и учениците.

„Прави ми впечатление, че много ученици с награди от различни състезания в града и региона, са от училище „Найден Геров“. Виждам и колко много таланти има тук. Това означава, че в училището се възпитават и обучават много знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да постигнат това самостоятелно. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, така че голям поклон и пред тях за добрите постижения, които постигате“, заяви кметът Димитър Николов по време на тържеството в ОУ „Найден Геров“.

Кметът допълни още, че ще продължи да подкрепя развитието на училището, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ „Найден Геров“ Общината ще изгради и нова спортна площадка с изкуствени настилки, за да има къде децата да спортуват и играят.

Тържествата по повод годишнината бяха открити от директора на училището Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с представяне на специалното празнично издание на училищния вестник – „Училищникъ“. Във вторник се проведе инициативата „Да напълним сърцето на Пинокио с капачки“, която бе с домакин детска градина „Пинокио“, и награждаване на медалистите от международното математическо състезание „Математика без граници“.

Празникът на ОУ „Найден Геров“ ще продължи и в четвъртък от 13:30 часа отново в Актова зала, където ще бъде открита Математическа викторина и изложба „Великите математици“ с участието на ученици от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница „Майсторете ръчички“ с участието на учениците от 2б и 2г клас.

В петък тържествата приключват с творческа работилница „Майсторете ръчички“ с учениците от 2а и 2в клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите. След това в училищния двор на щандове с изработени ученически проекти ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап по история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2271 Последна промяна: 14:28:18, 22 март 2023