Бургаското училище „Св. Климент Охридски“ чества 139 години с изложба, открити уроци, празничен вестник и Ден на отворените врати

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 16 Ноември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаското училище „Св. Климент Охридски“ чества 139 години с изложба, открити уроци, празничен вестник и Ден на отворените врати

Бургаското училище „Св. Климент Охридски“ чества следващата седмица 139 години от създаването си. За да отбележи подобаващо патронния празник - 25 ноември, деня, в който Българската православна църква отдава почит на свети Климент, училището организира тържествена програма с редица интересни събития.

Празничната седмица 20-24 ноември ще бъде наситена с поредица открити уроци, изложби, изнасяне на представление и празничен училищен вестник. Четвъртокласниците ще се включат в кампанията „Дървото на приятелството“, посветена на бъдещите първокласници и ще посетят детските градини в района.

В понеделник /20 ноември/ от 14 часа ще бъде изнесен открит урок „История на книгата“, а на следващия ден от 11.30 часа ще се проведе бинарен урок. На 22 ноември /сряда/ учениците ще поднесат венец пред паметника на св. Климент в двора на учебното заведение.

В четвъртък ще се проведе викторина и рецитал от родители, посветени на живота и делото на светеца, а в петък ще има радиопредаване, уроци по родолюбие и Ден на отворените врати в 17.00 часа за бъдещите първокласници и техните родители, в който могат да се запознаят с учебната среда, която училището предлага.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 802 Последна промяна: 10:13:40, 17 ноември 2023