Бургазлийката Fire Bird за втори път стана световен брейк шампион

Сряда, 29 Май 2024
Публикувано от: Стефан Минчев
Изображение 1074483

Най-голямото индивидуално отличие в брейка и тази година е за нашето бургаско момиче Пламена Георгиева. C танцов псевдоним Bgirl Fire Bird, тя е вече двукратен шампион в категория девойки до 18 години от Световно първенство по брейкинг „World Kidz Breaking Champion“. Тази година турнирът се проведе в периода 24-25 май 2024 г. в град Любляна, Словения.

В категорията на Пламена претендентите бяха над 60. Но с голяма лекота на движенията и самочувствие тя надигра съперничките си в три последователни батъла, за да си проправи пътя до финалната среща. Там бургазлийката се изправи срещу представителката на Украйна, която е част от техния национален отбор.

Вторият успех е в груповото надиграване на отборите между държавите, където ключова роля имаха четиримата представители на Бургас от „Black Style Squad“. От 16 отбора на държави, между които САЩ, Япония, Франция, Швеция, Беларус, Полша и други, българският завоюва първо място.

Освен престижната и най-голяма титла от състезанието за Пламена и отборното злато, дуото Божидар Пехливанов (B-boy Big Bo от Бургас) и Николай Петров (B-boy Dexter M от Перник) също се представи достойно, спечелвайки второ място в категория Multiverse 2VS2 или двойки срещу двойки.

Завоюваните отличия от състезанието са плод на усилената тренировъчна дейност. Адмирации за постоянството на децата от „Black Style Squad” - Бургас и подкрепата от треньора им Христо Андонов, който е с тях от самото начало!

Пътуването на състезателите в Световното първенство по брейк в Словения бе реализирано, благодарение на финансовата подкрепа на Община Бургас и отдел „Спорт“.

Две седмици преди това състезание, на 11 май, в град Солун, Гърция, спортен брейк клуб „Black Style Squad“ стана за осми пореден път балкански шампион при децата до 15 г. в 20-тото издание на „Battle of the Year Balkan“. Освен с престижната отборна титла, отборът от Бургас спечели там и няколко индивидуални награди:

* В категория жени B-girl Battle Пламена Георгиева спечели първото място.

* В категория Baby Battle второ място заслужи B-boy Nick Rock Никола Николов.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1494 Последна промяна: 14:21:33, 29 май 2024