Бургазлийката Мартина Табакова с поредна награда от международен конкурс

Понеделник, 8 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
2.jpg

След поредицата от първи награди, които пианистката завоюва в края на 2020г. от престижни музикални конкурси в Русия и Франция (Международен конкурс за млади изпълнители - Москва и Международен конкурс "Леополд Белан" - Париж), преди броени дни тя бе отличена и в конкурса "Rudolf Bashair" в Санкт-Петербург, съвместно с цигуларката Зорница Иларионова. Въпреки огромната конкуренция и талантливи участници от цял свят, двете изпълнителки грабнаха втора награда в категория "Камерна музика". 

През изминалата година дуото спечели и престижната награда "Музикант на годината"в категория "Ансамбъл на годината" на Българското национално радио. В историята като носители на приза са останали имената на Райна Кабаиванска, Минчо Минчев, Виктор Чучков, Емил Табаков и много други изключителни музиканти.

Младата изпълнителка се изявява и като виртуозен пианист и като вокален изпълнител. В тези два образа влиза в наскоро създадения по нейна идея проект "Триптих за пиано, арфа и глас", подкрепен от Национален фонд "Култура". В него тя си партнира с още двама талантливи бургазлии - арфистката Лора Паносян и видеооператора Иво Вартанян. Съвсем скоро предстои промоцията на втория клип от продукцията, заснет сред красотата на Родопите.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4872 Последна промяна: 15:53:45, 08 февруари 2021