Д-р Венцислав Каравълчев и д-р Татяна Иванова от Софийския университет се срещнаха с музейните работници на Бургаска област

Четвъртък, 23 Март 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Д-р Венцислав Каравълчев и д-р Татяна Иванова от Софийския университет се срещнаха с музейните работници на Бургаска област

На среща в Център за съвременно изкуство и библиотека д-р Венцислав Каравълчев и д-р Татяна Иванова представиха пред музейната гилдия на Бургаска област специалностите „Църковен мениджмънт“ и „Християнско поклонничество“. Те ще приемат студенти за учебната 2023-2024 г. във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. 

Двамата учени представиха и голям международен проект, с който ще се документира църковно-историческото наследство на Странджа и Сакар.

Проектът „Необходимост от дигитална регистрация и документация на църковната култура, съкровищата в манастири и храмове“ ще се реализира в периода 2023-2026 г. Партньори в него са Солунският университет, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Богословската семинария на о. Халки, Турция, Асоциацията за опазване на културното наследство - Турция и немската компания Cognitive UX GmbH.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1735 Последна промяна: 11:48:55, 24 март 2023