Да помогнем на Маги да проходи

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 17 Ноември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска Церебрална Парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с изпитанията, които живота ѝ поднесе твърде рано.

Оттогава провежда ежедневни рехабилитации, плуване, логопед, хипотерапия. Следва и операция на очите, а миналата година и Фибротомия за отпускане на мускулите с добър ефект, но недостатъчен тя да проходи. Всички терапии и операции покриват със собствени средства.

Семейството, обнадеждено от добрите резултатите на деца, преминали през това, кандидатства и получава одобрение от детската болница в Сейнт Луис /САЩ/ за Селективна Дорзална Ризотомия, операция при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които причиняват спастичността в крайниците.

Преди седмица Маги получи одобрение от Д-р Парк, който извършва операцията от над 30 години. Тази операция ще намали спастичността в мускулите ѝ, ще подобри баланса ѝ, и ще даде шанс тя да проходи. Сумата е непосилна за семейството на Маги, затова се нуждаят от нашата подкрепа, за да може тя да проходи.

Необходимата сума за операцията е 51 680 долара, а до момента са събрани 18 040,24 лв.

Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички. Тя ходи на детска градина с помощта на мама, а там най-много обича да играе с приятели, народните танци и математиката.

Поставени са дарителски кутии в сградата на Община Бургас, в ДГ "Звездица Зорница", ДГ "Калинка" - кв. Рудник и кв. Черно море и в много търговски обекти в града и съставните селища.

 

Можете да подкрепите Маги още чрез:

 

Платформата на Павел Андреев:

https://pavelandreev.bg/campa…/pomogni-na-magi-da-hodi-sama…

 

Със СМС на номер 17 777 с текст DMS MAGI:

https://dmsbg.com/28579/pomogni-na-magi-da-hodi-sama/

 

Или дарителска сметка на името на Магдалена Димитрова Велчева:

Банка ДСК АД

IBAN: BG68STSA93000030367335

 

Можете да се включите в групата „Благотворителен базар в подкрепа на Маги - да ходи сама“, като предлагате или купувате неща в полза на Маги или да поставите дарителска кутия.

 

Повече информация за дарителската кампания можете да намерите на:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553379980263

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4058 Последна промяна: 10:44:22, 20 ноември 2023