Да си спомним с усмивка за Лора Янева с „Оцвети ме – създай красота“ утре в Морската градина

Четвъртък, 30 Май 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1074534

В навечерието на Деня на детето - 1 юни, с усмивка ще си спомним за един прекрасен човек и творец, посветил голяма част от живота си на работата с деца и тяхното развитие в областта на изобразителното изкуство – слънчевата и винаги усмихната - Лора Янева.

Събитието, посветено на Лора, ще се проведе утре, 31 май от 16.30 часа в зоната около фонтаните в Морската градина /под открита сцена „Охлюва“/. Децата ще могат да оцветяват гипсови фигурки с различни форми, изработени лично от баща ѝ - Георги Янев. За доброто настроение и усмивките на малки и големи ще допринесе Виолета Богданова – учител по английски език, която ще се превъплати в образа на Мики Маус.

Лора Янева е родена на 21 май 1984  г. в град Русе. Когато е на четири години, семейството ѝ се премества да живее в Бургас. Първите си стъпки в рисуването прави в ОУ „Антон Страшимиров“, където нейн  преподавател е Митко Иванов. Продължава творческото си развитие в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Лора Янева получава висшето си образование във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Там завършва специалност „Графика“, а след това и магистърска степен „Графичен дизайн“. Става член на Дружеството на бургаските художници през 2007 година. През 2013 година получава наградата „Млад автор“.

Лора е създател на инициативата „Оцвети ме – създай красота“ през 2020 г., в която тя собственоръчно изработва различни гипсови фигурки за децата на град Бургас. Инициативата продължава нейният баща - Георги Янев. Той е ръководител на школата по ракетомоделизъм към Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас.

Организатор на събитието е Център за подкрепа на личностното развитие – град Бургас.

Нека запомним Лора с нейната доброта, талант, нейният колорит от емоции и широката ѝ благотворителна дейност!

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 752 Последна промяна: 14:30:46, 30 май 2024