Делегация от Грузия е на посещение в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 12 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Делегация от Грузия е на посещение в Бургас

Делегация от Батуми, водена от посланика на Република Грузия у нас Н. Пр. Тамара Лилуашвили, е на посещение в Бургас. Двата града са побратимени и обменят опит в различни сфери на обществения и икономически живот. Споразумението за побратимяване е подписано през 2009 година, но през юни тази година кметовете на двата града подписаха нов документ за подновяването му и задълбочаване на приятелските взаимоотношения.

Делегацията от грузинската страна, в чийто състав присъстват заместник-кметове на Батуми, се срещна с кмета Димитър Николов. По време на разговорите между двете страни се обсъдиха теми, свързани с развитието на туризма и възможностите за разработване и реализиране на съвместни проекти.

Кметът Димитър Николов запозна своите колеги с потенциала на Бургас като морска и културна дестинация и възможностите за осъществяване на общи инициативи за привличането на туристи. Той представи някои от приоритетните проекти за Бургас, сред които изграждането на нова модерна детска болница, и заяви пълна готовност за сътрудничество между двете страни.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 593 Последна промяна: 11:00:54, 13 септември 2022