Ден на бургаското документално кино ще се проведе на 27 април в Културен дом НХК

Сряда, 24 Април 2024
Публикувано от: Анелия Казакова
Изображение 1072788

*„Отвъд завесата” и „Поетът” са включени в програмата на Културен дом НХК тази събота , 27 април, от 17.00 и 18.30 часа. Входът е свободен! Благотворителна прожекция на филма „Отвъд завесата” ще зарадва бургазлии от 18.30 часа

 

След големия интерес към документалния филм "Отвъд завесата" на прожекциите му на "София филм фест на брега" и във Филмотечно кино "Одеон", бургаската публика отново ще има удоволствието да се наслади на великолепната документална история, вдъхновена от бургаската „Мелпомена“ и за хората, останали далеч от светлините на прожекторите, но без които театралната магия е немислима.

 

Филмът за дискретната страна на театралния живот показва Бургаския театър отвътре - шивачки, гримьор, реквизитор, железар, дърводелец, сценичните работници и останалите служби, са хората, които театралната публика никога не вижда. Те пренасят традиция и декори, вдигат пушилка, палят слънца и пресъздават живота в тъмния салон.

Лентата е посветена на реквизитора Димитър Илиев, озвучителя Георги Панайотов и бащата на бургаския театър през последните 26 години Борислав Чакринов, които за съжаление скоро преминаха „отвъд завесата...”.

Идеята на екипа е да осъществи благотворителна прожекция с вход свободен, с кутии за дарения. Със събраните средства ще бъдат покрити разходи по постпродукцията на филма.

От 17.00 часа е прожекцията на филма „Поетът” на режисьора Росен Петров. Той е посветен на поета Христо Фотев, неговата дълбока душевност и неповторимо творчество. Лентата събира хора, които са общували с него. Сред тях са журналистът Георги Райков, поетесата Венда Райкова, художниците Стоян Цанев и Стоян Забунов, поетът и драматург Недялко Йорданов, актьорите Аглика Бояджиева, Димитър Еленов и други.

Филмът ще бъде представен от 17.00 часа при вход свободен.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1460 Последна промяна: 12:13:35, 24 април 2024