„Destiny Quartet“ ще ви очароват с концерт-спектакъла „Любов без граници“ в Културен дом НХК

Петък, 17 Май 2024
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Изображение 1073667

Любовта и всички нейни красиви лица са вдъхновението за най-новия концерт-спектакъл на „Destiny Quartet“. Момичетата се готвят за вълнуваща среща с публиката в Бургас, където на 27 май ще представят концертната си програма „Любов без граници“. Мястото е Културен дом НХК.

Гергана Алексиева, Венета Гудева, Александрина Митева и Мая Михайловска ще зарадват почитателите си с любимите на всички „Ел Чокло“, „Бетовен Дестини“, „Унгарски танц“ от Брамс, „Йовано, Йованке“ (позната още със заглавието си „Любов без граници“), но ще има и редица музикални изненади. Тъкмо пред бургаската публика „Destiny Quartet“ ще изсвирят за пръв път аранжименти от новия си албум, чиято премиера се очаква през есента. Впечатляващо светлинно шоу ще допълва удоволствието от музикалния спектакъл, а хореографията ще бъде истинско предизвикателство пред публиката да остане по местата си. 

Концертът в Бургас се посвещава на любовта във всички нейни превъплъщения. Гастролът носи особено значение за „Destiny Quartet“, тъй като се осъществява по необичаен и трогателен начин. Организацията всъщност се случва след емоционална покана от страна на учителка в престижна гимназия в града. Самата тя споделя за лечебната сила, която музиката на квартета оказва при перипетиите в живота ѝ, а повод за молбата ѝ е наближаващото дипломиране на нейния клас зрелостници. Идеята да им осигури едно незабравимо изпращане скоро става известна на цялото училище и учители и ученици откликват с огромен ентусиазъм на събитието.

„Destiny Quartet“ таят топли чувства към морския град и винаги се завръщат на сцената му с нетърпение и радост, тъй като родом от Бургас е най-младият член на квартета, талантливата виолистка Али. 

За да бъде чуто посланието на „Любов без граници“ и отвъд границите на България, концерт-спектакълът на „Destiny Quartet“ ще бъде представен и на престижната сцена на Македонската филхармония в Скопие на 18 април. Тази изява също носи допълнително вълнение – от Скопие е виртуозната виолончелистка на „Destiny“ Мая, която често прекосява граници в името на любовта си към музиката.

Билети за концерта на 27 май в Бургас са достъпни онлайн в Евентим.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 857 Последна промяна: 13:04:38, 17 май 2024