Деца и младежи от общински центрове за подкрепа изработиха сладки буркани с красиви послания за хората със синдром на Даун

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 21 Март 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Деца и младежи от общински центрове за подкрепа изработиха сладки буркани с красиви послания за хората със синдром на Даун

Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства в Приморски парк и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в ж.к. „Братя Миладинови“ се включиха в инициативата на социален проект Даун Таун Бургас по повод Международния ден на хората със синдром на Даун – 21 март.

Децата и младежите написаха и изработиха сладки буркани, които напълниха с красиви пожелания към децата със синдром на Даун. Като благодарност към техния труд, те получиха специални безплатни календари, изработени от Сдружение „Синдром на Даун България“ и заснети в Бургас. Всички пожелания и послания ще бъдат прочетени с децата-участници в проекта „Даун Таун академия“.

На 23 март, четвъртък, представители на Асоциацията на студентите-медици в България – Бургас с подкрепата на Община Бургас ще посетят Центъра за специална образователна подкрепа и Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в ж.к. „Братя Миладинови“. Заедно с младите хора там ще изработят куклички от шарени чорапи и весели цветя и слънца от различни по вид, цвят и материя конци и хартии.

Хората сме различни, нека приемаме и уважаваме всяко различие!

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1786 Последна промяна: 10:50:58, 22 март 2023