Децата на ДГ „Морска звезда“ ще играят на нова еко площадка

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 26 Май 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Децата на ДГ „Морска звезда“ ще играят на нова еко площадка

Нова еко площадка беше открита днес, в детска градина „Морска звезда“ в бургаския комплекс „Меден рудник“. Тя е вдъхновена от двете програми на Община Бургас – „Четири годишни времена за здравето на нашите деца“ и „Лятна градина на открито“.

На нея децата от детската градина ще провеждат заниманията си на открито и в условия, максимално близки до природните. На новото дворно пространство малчуганите ще играят и опознават природата и околната среда, като ще имат реален досег с тревата, пясъка и водата.

В градинката е обособено малко езерце с поточета и мост над тях, ръчна помпа за вода, тревист хълм с два тунела под него и къщичка на дърво. Всичко е направено изцяло от дърво, камък и естествени материали, без метал, пластмаса и асфалт.

Гости на тържествената програма на децата от ДГ „Морска звезда“ бяха заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални услуги на Община Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас проф. д-р Севдалина Турманова, директорът на общинска дирекция „Образование“ Веселина Таралова, директорът на детската градина Сияна Желева, учители и родители.

Детската площадка ще бъде използвана за занимания на всички общо 370 деца, които се обучават в детската градина.

Новото детско пространство кореспондира с политиката на Община Бургас в последните години за създаване на атрактивни външни пространства за занимания на открито на децата. Целта е малчуганите да имат по-близък допир до естествените материали в околната среда, да се възпитават в екологосъобразен начин на живот и да щадят природата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3818 Последна промяна: 14:41:44, 26 май 2022