Девина Василева: "Влюбена съм в Бургас, не пропускам нито едно събитие от програмата на Burgas International Film Festival’2021"

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 20 Юли 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Девина Василева:

Усмихнатата Девина Василева ще представи дебютния си филм „Хлад”. Прожекцията на лентата е на 21 юли/сряда/ от 21:30 часа на сцена „Охлюва”.

Международен филмов фестивал – Бургас се организира за шеста поредна година от Фондация "Модерат", в партньорство с Община Бургас.

 

„Хлад“ е филм без думи, с внимание към детайлите. 20-минутната лента от 2020 година разказва за токсичните връзки и свобода в сърцето. Във филма Девина успешно режисира баща си – големия актьор Васил Василев - Зуека, а също така успешно си партнира с него на снимачната площадка. Заедно с тях са Денис Изетов и Калина Владимирова. Музиката във филма е на Милен Апостолов.

21-годишата Девина Василева е в Бургас от старта на фестивала. Ще я познаете по непретенциозното общуване, лекотата и финеса са в нежна хармония с широката усмивка. Нашумява в медийното пространство не с родителите си, а със своя дебютен късометражен филм „Хлад“. Творбата спечели награда на публиката на фестивал в Амстердам и е селектирана за още фестивали, включително за програмата на късометражните инди филми в Кан.

Срещите с интересни гости на Международния филмов фестивал в Бургас продължават и тази вечер в НХК. Пред киноманите от 19.30 часа ще бъде представен швейцарският филм "Страст - между бунт и примирение". Гост е копродуцентът на лентата Олга Дачева.

Довечера гост на фестивала е и Свилен Славов, който ще представи късометражния си филм "Муза". Прожекцията е от 21.30 часа на Открита сцена "Охлюва". Отново там, от 22 часа, започва испанската продукция "Могъщата светкавица".

Блок късометражно кино ще гледаме от 18.30 часа в НХК, а от 21 часа - турската лента "Орхидеи в огън". 

 

ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ СА С ВХОД СВОБОДЕН.

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6019 Последна промяна: 10:05:19, 22 юли 2021