"Дея спорт" привлече 200-сантиметров национал от "Левски"

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 11 Май 2022
Публикувано от: Стефан Минчев

Пореден входящ трансфер осъществи волейболният отбор на "Дея спорт". Договор с бургаския тим подписа националът Самуил Вълчинов, който през последните 4 сезона носи екипа на "Левски". 200-сантиметровият посрещач е излязъл от една от най-продуктивните школи у нас, тази на "Виктория Волей" - Пловдив, откъдето за елитния волейбол са тръгнали множество състезатели.

Самуил Вълчинов е висок 200 см. и е едва на 20 години. Новият селекционер на националния мъжки отбор на България и досегашен наставник на "Нефтохимик 2010" Николай Желязков го включи в разширения състав за Лигата на нациите, който в момента е на лагер във Вършец. В края на седмицата Вълчинов ще се присъедини към националния тим до 22 години, който има европейска квалификация от 19 до 21 май в София.

С привличането на Вълчинов, класните посрещачи в "Дея сторт" стават трима. Преди това бургазлии си осигуриха услугите на екснационала Валентин Братоев, От досегашния състав, който зае престижното четвърто място в изминалия дебютен сезон в Суперволей лигата, остава силно представилият се Тодор Вълчев. Освободени са Димитър Маринков и Леон Тончев.

Другите нови засега в селекцията на треньора Венцислав Симеонов са 207-сантиметровият италиански център Стефано Патриарка, диагоналът и юноша на "Нефтохимик 2010" Венелин Кадънков и националът Стефан Чавдаров, който идва от "Монтана".

"Работим на пълни обороти по селекцията за новия сезон. В скоро време ще вземем още един роден национал. Ще го обявим, когато подпишем официален договор", заяви собственикът на "Дея спорт" д-р Александър Маджуров.

 

 

Текст: Велизар Маджаров

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 815 Последна промяна: 14:15:30, 11 май 2022