ДГ „Калинка“ организира обучение на родители по проекта „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 5 Октомври 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
ДГ „Калинка“ организира обучение на родители по проекта „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

В петък, 7 октомври, от 09.30 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ ще се проведе разяснителна кампания за изграждане на положителни обществени нагласи към предучилищното образование по дейност 5 от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. В обучението могат да се включат до 60 родители на децата в градинска възраст.

Акцент на кампанията ще бъде ролята на родители и учители за изграждане на положителни обществени нагласи към предучилищното образование, превенция и недопускане на дискриминация в предучилищното образование. Приоритетно ще се дискутират правата, отговорностите и задълженията на родителите за предучилищното образование на децата, сътрудничеството на семейството с детската градина, значимостта на грижите, обучението и възпитанието за социализация и личностно развитие на децата, значимостта на знанията и уменията на родителите за полагане на грижи в ранно детско развитие.

Организатор на събитието е ДГ „Калинка“ - кв. Рудник със съдействието на Община Бургас и РУО - Бургас. Събитието е с участието на психолог и мотиватор по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“.

Реализацията е с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирано от Европейския съюз чрез Европейски структурни и инвестиционни фондове.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 487 Последна промяна: 13:50:51, 07 октомври 2022