Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии!

Събота, 6 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии!

Бургас отбелязва 143 години от Освобождението си от османско иго. По този повод кметът Димитър Николов отправя поздрав към жителите на града.

“Уважаеми бургазлии,

Приемете моите поздравления по повод Деня на Освобождението на Бургас от османско иго.

6 февруари винаги ще остане една от най-значимите дати в летописа на Бургас и най-новата ни история. В ранния следобед на този ден преди 143 години нашите предци с радост и въодушевление посрещат Летящия отряд на полковник Лермонтов. Събитие, което дава първата глътка въздух на един нов, свободен Бургас.

Градът ни и неговите жители винаги ще бъдат признателнина своите освободители. На всички онези знайни и незнайни революционери, просветители, духовници и хора с всякакво занятие, които работеха неуморно в името на свободна България.

Благодарение на тяхната саможертва и безкористна дейност в името на святото дело, днес Бургас се развива като модерен град с артистичен дух, богати традиции и амбиция за достигането на нови хоризонти.

Поклон пред саможертвата на героите и нека винаги помним делата им, защото свободата е най-висшата ценност за всеки човек и всяко общество.

Наш дълг е да следваме техния пример, да продължаваме да работим заедно и упорито за доброто бъдеще на Бургас.

Честит празник, бургазлии!” 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1809 Последна промяна: 10:21:27, 08 февруари 2021