Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии

Сряда, 3 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии по повод Деня на Освобождението – 3 март.

“Уважаеми съграждани,

Най-сърдечно ви поздравявам по повод Деня на Освобождението на България от османско иго.

На трети март се полагат основите на съвременната българска държава. Тя е дълго жадуван идеал на българския народ, който в продължение на пет века се бори за нейното възкресение на картата на Европа.

Тази дата трябва да бъде винаги повод за гордост за всеки един българин, защото Освобождението на нашия народ не е дошло даром. То е подписано с кръвта на хилядите знайни и незнайни революционери, дали живота си в името на България. Освобождението е плод и на упоритата просветителска и духовна дейност на нашите възрожденци, които със словото поддържаха буден българския дух през вековете на потисничество.

В днешния ден ние отдаваме почит към нашите освободители, които проляха кръвта си по време на Руско – турската война от 1877 – 1878 година. Прекланяме се пред саможертвата и делото на всички български революционери, просветители и духовници, които работиха за каузата Свободна България. Тяхното дело никога няма да потъне в забвение.

Освобождението е сред онези страници от нашата история, които недвусмислено показват, че българите са народ с достойнство, силен дух и богати традиции. То ни задължава да пазим своята памет и да работим неспирно за доброто на България.

Честит празник, бургазлии!”

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3656 Последна промяна: 16:00:52, 05 март 2021