Димитър Николов и представители на синдикатите в здравеопазването подписаха анекс към КТД

Сряда, 5 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Подписване на анекс към КТД на медицински…

Кметът Димитър Николов и представителите на синдикалните организации в здравеопазването подписаха анекс към колективния трудов договор на здравните работници.
Документът дава по-добри условия за месечните трудови възнаграждения на служителите.
С по-високи фиксирани суми се увеличават работните заплати на медицинските сестри в самостоятелните детски ясли, в яслените групи към детските градини и в здравните кабинети в училищата в Бургас. С 10% ще бъдат увеличени трудовите възнаграждения на всички служители, работещи в училищното и детското здравеопазване и на здравните медиатори.
Работниците и служителите в съответните звена ще получават допълнителни възнаграждения за 7 април – Ден на здравния работник, и 1 ноември – Ден на народните будители. Те ще са в размер на една минимална работна заплата.
При подписването на анекса към колективния трудов договор присъстваха д-р Татяна Николова – председател на Териториален координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към Конфедерация на независимите синдикати в България, Дина Димитрова – председател на Медицински регионален синдикат към Конфедерация на труда „Подкрепа“.
Договорените по-високи трудови възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила със задна дата от 1 януари тази година.
Димитър Николов благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за активната позиция и за ползотворното им партньорство с общинската администрация.
С подписването на настоящия анекс се надвишава значително трудовото възнаграждение, въпреки че все още няма подписано национално браншово споразумение. 
Синдикалистите също изразиха своята благодарност към кмета на Бургас за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата.
 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1197 Последна промяна: 12:16:06, 06 юни 2024