Димитър Николов обсъди с председателя на Националното събрание на Виетнам възможностите за двустранно сътрудничество

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 26 Септември 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Димитър Николов обсъди с председателя на Националното събрание на Виетнам възможностите за двустранно сътрудничество

Кметът Димитър Николов прие официална делегация от Виетнам, водена от председателя на Националното събрание на азиатската страна Въонг Динх Хуе. Посещението на делегацията е по покана на Народното събрание на Република България.

По време на срещата Димитър Николов представи пред гостите потенциала на Бургас в сферата на туризма, икономиката и образованието. Коментирани бяха и въпроси, свързани с развитието на бизнеса.

„Бургас разполага с индустриални зони, в които може да предоставим терени на виетнамски бизнесмени да открият свои бази. Това ще им даде възможност да стъпят на европейските пазари. Ще се радваме да посрещаме и туристи от Виетнам, които да идват на почивка в Бургас“, каза кметът Димитър Николов.

„Образованието винаги е било сред най-важните приоритети в отношенията между нашите две държави. Повече от 30 000 виетнамци са завършили своето висше образование в България, като много от тях са заемали или заемат важни държавни постове. Нашата среща е част от отношенията между Виетнам и България и вярвам, че по този начин партньорството ни ще продължава да се развива“, заяви Въонг Динх Хуе.

Делегацията от Виетнам бе придружавана от бургаския народен представител Жечо Станков. В срещата от страна на Община Бургас присъстваха още зам.-кметът Красимир Стойчев, проф. Севдалина Турманова и директорът на ОП „Туризъм“ Радовеста Стюърт.

След визитата си в общината гостите от Виетнам посетиха Пристанище – Бургас и Етнографския музей.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1047 Последна промяна: 13:47:17, 27 септември 2023