Димитър Николов отличи успешни бургаски спортисти

Вторник, 9 Юли 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Изявени спортисти

Кметът Димитър Николов отличи трима бургаски спортисти, които през месец юни постигнаха престижни успехи на европейски първенства. Това са Руси Хаджиев, Георги Попов и Петър Борисов.
На срещата със спортистите присъстваха зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров и директорът на дирекция „Спорт“ Веселина Деведжиева. 
„Вие сте гордост за Бургас и вярвам, че със своите успехи ще мотивирате много състезатели, които на свой ред да прославят името на нашия град“, каза кметът Николов.
Руси Хаджиев стана европейски шампион по кудо, след като триумфира по време на надпреварата в Рим – Италия. В тежка финална битка състезателят на СК „Кудо Бургас“ спечели срещу световния шампион от Токио 2023 г. Руси Хаджиев е многократен шампион на България при мъжете в индекс 250. 
Другият състезател на СК „Кудо Бургас“ - Георги Попов, стана сребърен медалист за юноши старша възраст в индекс 270 - най-тежката категория. На полуфинал той извади рамо но продължи срещата и спечели. Поради лекарска забрана Попов не бе допуснат до финала, но въпреки това неговото участие е достойно за уважение. Треньор на двамата състезатели е Антоан Парчев.
Димитър Николов отличи и бургаския щангист Петър Борисов, който спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.  
 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 176 Последна промяна: 13:12:47, 09 юли 2024