Димитър Николов посети Медицински център „Д-р Стайков“

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 28 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Димитър Николов посети Медицински център „Д-р Стайков“

Кметът Димитър Николов посети днес Медицински център „ Д-р Стайков“. Посещението е по покана на ръководството на медицинското заведение.

От месец март 2020 г. МЦ „СТАЙКОВ И ФАМИЛИЯ" ЕООД разкри нова, модерна, иновативна сграда, проектирана и строена специално за лечебно заведение със съвременно оформление и дизайн.

Към момента в центъра работят над 45 лекари от 21 различни медицински специалности, специалисти по здравни грижи: медицински сестри, лекарски асистенти, рехабилитатори, кинезитерапевти.

Желанието на медицинските специалисти да отговорят на всички очаквания на пациентите и да приемат всички, нуждаещи се от консултации, манипулации, процедури и други медицински дейности наложи много рано след първоначалния старт да се премине към разширяване на сградата и да се осигурят максимално добри условия за работа и извършване на здравните услуги за пациентите.

Медицинският център непрекъснато инвестира в апаратура, която е от висок клас и последно поколение, а част от апаратите предлагат въвеждане на нови методики, неизползвани до момента в област Бургас и региона.

Структурата по физикална и рехабилитационна медицина, заемаща целия втори етаж, непрекъснато увеличава капацитета си, също с нова апаратура, и вече е в състояние да обслужва над 40 пациента на час и няма аналог като апаратурна, кадрова и материална обезпеченост в рамките на област Бургас и съседните области.

Създадени са условия базата да бъде използвана от студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Медицинския колеж в Бургас.

Медицинският център има сключен договор с НЗОК за всички медицински специалности и дава възможност за преглед и лечение при доказани специалисти, както и избор на личен лекар между четирима общопрактикуващи лекари, с богат професионален опит. По отделните медицински специалности в центъра работят минимум по двама до 5-6 различни специалисти, което предоставя на пациентите възможност на избор.

Освен модерната новопостроена и просторна вече пететажна сграда, създадена специално за да осигури отлични условия за лечение, центърът разшири значително и медицинските направления, по които предоставя висококвалифицирана медицинска помощ на пациентите.

Центърът предлага и алтернативни методи за лечение - Мануална терапия, акупунктура, традиционна китайска медицина, както и високоспецализирани дейности: Ехография на млечна жлеза, мамография, Лазертерапия при ставни заболявания и трудно зарастващи рани, Ехокардиография, Непрекъснат 24-часов електрокардиографски запис (ЕКГ-холтер мониториране), Непрекъснат 24-часов запис на артериално налягане, Сърдечно-съдов тест с натоварване, Доплер – сонография на периферни съдове, Доплер – сонография на екстракраниални съдове, Склеротерапия на венозни съдове, Ултразвукова склеротерапия, Ендовенозна лазерна аблация, механохимична аблация, Електромиография, Електроелектроенцефалия, Трансфонтанелна ехография, Измерване на костна плътност, Аудиометрия, мониториране на детски сърдечни тонове.

Отскоро са въведени нови високоспециализирани дейности: Ендоскопска диагностика на УНГБ, Ехографско измерване на артериално налягане на крайници при пациенти със съдови заболявания, Лазертерапия на разширени капиляри на отделни участъци от тялото.

Предстои до края на тази година, да се въведе в експлоатация и компютърно – томографски апарат / скенер/, с което пациентите ще могат да разчитат на комплексни медицински услуги в областта на диагностиката на голям спектър от заболявания.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2158 Последна промяна: 12:03:19, 03 октомври 2022