Димитър Николов представи перспективите за развитие на Бургас пред посланика на Швейцария

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 29 Март 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Димитър Николов представи перспективите за развитие на Бургас пред посланика на Швейцария

Кметът Димитър Николов представи пред посланика на Швейцария у нас Н. Пр. Раймунд Фурер перспективите за развитието на Бургас. На срещата присъства и зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев.

Николов изтъкна значимостта на проекта за изграждането на детска болница, който ще реши редица въпроси както в сферата на здравеопазването, така и в демографски план. В това отношение Община Бургас изпълнява своя мащабна програма. Наскоро бе даден старт на телемедицината, чрез която се улеснява достъпът до различни услуги. Работи се усилено и за осигуряването на дигитална свързаност между различни звена в системата. Част от стратегията на Община Бургас е привличането на медицински специалисти, които да практикуват в сферата на детското здравеопазване, каза Николов.

По отношение на туризма Димитър Николов каза, че с многобройните си концерти и културни събития Бургас вече е сочен като новата фестивална столица на България. Всяка година в града гостуват известни международни изпълнители. През 2023-та се очаква още по-силно фестивално лято. Амбицията на Община Бургас е да подобрява качеството на туристическите услуги, допълни още Димитър Николов.

Посланикът на Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер благодари на Николов за топлото посрещане и сподели прекрасните си впечатления от Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1096 Последна промяна: 12:01:59, 30 март 2023