Димо Колибаров показва майсторски графики с „Фрагменти от една мечта” в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 26 Септември 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
Димо Колибаров показва майсторски графики с „Фрагменти от една мечта” в Бургас

Един от най-уважаваните български творци в областта на графиката у нас – доц. Димо Колибаров, открива изложба в галерия „Пролет“. Експозицията ще може да се посети от 26 септември до 25 октомври. Вернисажът днес е от 17:00 до 20.00 часа.

Изложбата включва 30 непоказвани графики, създадени през последните две години - портрети на стари бургаски къщи, скелети на лодки, обединени от темата „Фрагменти от една мечта”.

„Това е едно голямо завръщане към детството ми, защото аз много рано излязох от Бургас, но спомена за всички тези красиви сгради, за лодките, изкарани на брега, създаде у мен усещането за аристократизъм, романтика, история и копнеж, в който се потапяш. Всичко това се е запечатало в съзнанието ми, а изложбата е опит да събера фрагментите от тези спомени. Да ги запазя”, споделя доц. Димо Колибаров, който е директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас.

Гост на изложбата ще бъде проф. д-р Марин Добрев – изкуствовед, директор на Градската художествена галерия в Стара Загора.

Доц. Димо Колибаров е носител на над 30 наши и международни отличия, сред които Голямата награда от Международното триенале „Малки графични форми" в Токио, първи места от изложбени конкурси в Париж, Сеул, Пекин, Битоля. Той е завършил Националната художествена академия, специалност „Графика“, има множество международни награди и отличия.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 494 Последна промяна: 10:27:56, 27 септември 2022