Днес бургазлиите Lek City Case пускат нов сингъл в Youtube

Петък, 23 Април 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Музика

Бургаската рок група Lek City Case издава втория си официален сингъл днес, 23 април. Премиерата на Head Error е точно в 11:00 в Youtube канала на бандата.

С тежките си рифове новото парче категорично надгражда солидния дебют на групата – Broken, и дава заявка да утвърди квартета сред водещите имена на родната саутърн рок пост-гръндж сцена.

Напълно в духа на времето и в тон с лирическото съдържание на парчето, бургаската банда представя Head Error с минималистично видео. Контрастът с професионалния им първи клип към дебютния сингъл Broken е напълно целенасочен, като идеята и режисурата са на барабаниста Иван Янков, известен още и като ESTEO в средите на графити артистите. Суровите, сиви тонове на видеото допълват внушението, че чувството на безнадеждност и апатия все по-агресивно ни обгражда.

Звукът на Head Error е изваян в Audioslot - студиото на Васко Райков от Odd Crew, който никога не е крил симпатиите си към бургаската банда. Именно негов е и гласът в плътните беквокали към парчето. А миксът и  финалният мастеринг са дело на Михаил Русев.

 

Премиерата на новия сингъл е на 23 април, петък, в 11:00, като освен в YouTube канала на бандата: LEK CITY CASE, вече можете да го чуете във всички популярни аудио стрийминг платформи.

 

Lek City Case са:

 

  • Иван Петков – вокал
  • Борис Николов - китара
  • Александър Георгиев – бас
  • Иван Янков – барабани

 

@Spotify Lek City Case

@Bandcamp Lek City Case

@Facebook Lek City Case

@Instagram Lek City Case

@Youtube Lek City Case

 

 

HEAD ERROR

 

Текст и музика: Иван Петков, Иван Янков

Аранжимент: Lek City Case

Продуцент: Lek City Case

Записана в Audioslot/ Васко Райков

Миксинг и мастеринг: Михаил Русев

 

 

Photo credits: Димо Шехларски

Press & Management: Projector Plus

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1907 Последна промяна: 17:28:23, 23 април 2021