Днес и утре може да посетите изложбата „Тримата Йордановци в люлката на морето” в столичната галерия „Средец”

Четвъртък, 1 Април 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Iordanovci3.jpg

Остават два дни /1 и 2 април/, в които ценителите на изкуството в София могат да се насладят на експозицията „Тримата Йордановци в люлката на морето”.Изложбата е подредена в галерия "Средец" към Министерството на културата и предлага на вниманието на столичани и гости над 60 живописни творби на едни от най-изявените автори от бургаската школа - Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов. Това е първата реализирана изложба на успешното трио извън град Бургас. Изложбата „Тримата Йордановци в люлката на морето” гостуват в престижното столично арт пространство по инициатива на Община Бургас.

 

*Тримата Йордановци се изявява с обща изложба от 22 години, а поводът е общият им имен ден и голям християнски празник – Богоявление, когато задължително откриват съвместна изложба.

 

Вернисажът на събитието в София се състоя на 17 март. Сред първите посетители бяха Амелия Гешева – зам.-министър на културата, Диана Саватева – зам.-кмет на Бургас, Боян Ангелов – председател на Съюза на българските  писатели, десетки художници и журналисти.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2694 Последна промяна: 12:00:01, 02 април 2021