До края на годината Община Бургас ще свърже новата бизнес зона „Мадика“ с главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 16 септември 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
До края на годината Община Бургас ще свърже новата бизнес зона „Мадика“ с главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“

Тази година в Бургас се изпълняват пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Два от тях се реализират в местността „Мадика“, която през последните години се развива като една от перспективните малки бизнес зони в областния град:

* На „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

* Вторият е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности.

„За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят врати все повече нови обекти. Ще продължим да го правим и през следващите години.“, заяви кметът Димитър Николов.

В момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, както и болница „Сърце и мозък“. Вече е трасирано и изкопано нейното легло и започва прокарването на всички видове подземни комуникации. Община Бургас планира до края на годината да покрие с асфалт по-голямата част от новата улица – от болница „Сърце и мозък“ до главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“. Оттам ползвателите на тази бизнес зона ще имат връзка към АМ „Тракия“.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3604 Последна промяна: 10:51:49, 16 септември 2021