Добър успех за Кристиян Манев от Яхтклуб „Черноморец Бургас“ в Доминиканската република

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 15 Март 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Добър успех за Кристиян Манев от Яхтклуб „Черноморец Бургас“ в Доминиканската република

Кристиян Манев се класира на почетното второ място при изключителна конкуренция на участвалите над 30 състезатели от 13 държави в едно от най-силните състезания на американския континент. При много трудни условия и бързо променяща се сила на вятъра, опитният състезател на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ се пребори с предизвикателството и показа, че е силен съперник.

Както коментира Ари Барши – състезател в клас ILCA и предоставящ техническа поддръжка по време на събитието, впечатлен от кайтбордистите:

„Тези атлети трябва наистина да имат невероятен контрол над хвърчилото и дъската, за да спечелят събитието в Кабарете тази година. На върха на големите вълни има резки промени и пориви на вятъра, които обикновено не идват с пасатите от изток.“

И наистина имаха невероятен контрол. След проведените гонки Кристиян Манев затвърди добрата си форма, спечелвайки второ място при Men Open Trophy.

Очакваме поредната успешна година за състезателя на ЯК „Черноморец Бургас“. 2023 година е изключително важна за даровития български национал, от който очакваме добри постижения през сезона и на квалификациите за Олимпиадата в Париж 2024 г.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 394 Последна промяна: 10:38:28, 16 март 2023